Geen categorie

Bachbloesemremedie

De Bach bloesem remedie is een ondersteunende therapie, ontwikkeld door Dokter Edward Bach. De therapie is erop gebaseerd dat bepaalde bloesems een harmoniserende en positieve kracht bevatten en werkzaam zijn op het energetisch niveau. Bij de bereiding van bloesem extracten of bloesem remedies worden de vier elementen waaruit alles in onze wereld is opgebouwd – aarde, water, licht en vuur – bij elkaar gebracht in de vrije natuur: de bloembladen van een bepaalde plant of bloem worden in een kom met bronwater gedaan en temidden van de planten waarvan de bloembladen zijn geplukt op de aarde gezet en enkele uren aan zon en licht blootgesteld.
Je zou kunnen zeggen: het energetische patroon van de plant, dat zijn hoogste en zuiverste vorm aanneemt in de bloem, deelt zich in het proces van zonnepotentiëring mee aan het medium water. Dit gepotentieerde water is de moedertinctuur (ter conservering wordt een gelijke hoeveelheid cognac toegevoegd).

De bloesemremedies die Dr. Bach ontwikkelde, hebben dus een corrigerende werking op het energieveld van de mens. Een goed gekozen bloesemremedie maakt een corrigerende energie in het lichaam vrij, die de energie weer laat stromen zoals ze hoort te stromen.

Bach bloesem remedies zijn vloeibare plantenextracten die positief inwerken op emoties.

Bach bloesem: 100% veilig en geen bijwerkingen

Bach bloesems zijn volledig natuurlijk en kan zowel door kinderen als door volwassenen met veel succes worden gebruikt. Ze zijn totaal veilig. Er is geen enkele bijwerking, je kan ze niet overdoseren en ze werken niet verslavend. Ze kunnen gebruikt worden in combinatie met andere medicatie of behandelingsvormen, inclusief homeopathie, zonder de werking hiervan te belemmeren.

De Bach bloesem therapie samenstellen

Bij het samenstellen van de Bach bloesem remedies wordt eerst en vooral rekening gehouden met de specifieke symptomen die je vertoont. Voor het samenstellen van de Bach bloesems wordt dan een keuze gemaakt uit de verschillende categorieën waarin Dr. Edward Bach de bachbloesems indeelde. Dit zijn de groepen (schuingedrukt zijn de nieuwe benamingen)

  • angst – je zorgen overwinnen
  • onzekerheid – ken jezelf
  • gebrek aan interesse in het hier en nu – leef bij de dag
  • eenzaamheid – maak contact met anderen
  • overgevoeligheid voor invloeden van anderen – blijf bij jezelf
  • ontmoediging en wanhoop – vind hoop en geluk
  • overbezorgdheid voor het welzijn van anderen – leven en laten leven

Er zijn 38 bloesemessenties gemaakt van een verscheidenheid aan bloesems, wilde planten en struiken. Elke essentie heeft betrekking op een specifieke emotie die iedereen van tijd tot tijd kan ervaren. Volgens dr. Bach kan je maximaal zeven van zijn bloesems combineren om een mix te creëren die gepersonaliseerd is voor individuen op basis van hun unieke situatie.

Het kiezen van de correcte Bach bloesem kan iets ingewikkelder zijn dan de meeste mensen denken. Bij het samenstellen van een Bach bloesem therapie moet er immers rekening worden gehouden met je karakter en de emoties die op dat moment een negatieve rol spelen. Als Bach bloesem therapeut ben ik erin gespecialiseerd om voor jou de ideale Bach mix samen te stellen, op basis van je hulpvraag. Die mix bestaat uit de Bach bloesems die jou optimaal kunnen ondersteunen bij jouw specifieke hulpvraag. Deze mix wordt door mij in een pipetflesje gedaan, afgevuld met bronwater.

  • Alleen te verkrijgen tijdens een psychosociaal consult of coach sessie.

Disclamer:  
Deze therapie geneest geen ziekten en mag ook in geen geval noodzakelijke, medische behandelingen vervangen. Bij de Bach Bloesem Remedies wordt uitgegaan van het principe dat de lichamelijke weerstand wordt ondermijnd door een negatieve gemoedstoestand en daarom ondersteunend werkt t.a.v. lichamelijke klachten. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s