Bijscholing Masker-structuren

Deze driedaagse cursus is bedoeld voor mensen die de maskerstructuren willen leren kennen en er in hun beroep mee aan de slag willen gaan. Begeleid je mensen professioneel, als psycholoog, therapeut, coach, of counselor dan kun je veel baat hebben bij kennis van maskerstructuren omdat je dan sneller doorhebt wanneer iemand zichzelf is of zijn overlevingsstrategie inzet: zijn masker op heeft. Het werken met karakterstructuren is een mooie toevoeging aan je gereedschapskist als begeleider.

Tijdens de basiscursus maskerstructuren staan we uitgebreid stil bij de belangrijkste (overlevings-) patronen: de Maskers en de bijbehorende kwaliteiten en valkuilen. Je leert hoe je hiermee om kunt gaan als professional zodat je meer balans ervaart bij jezelf, want maskers kosten veel energie!

Lesonderwerpen o.a:

• Interventies en oefeningen, werken met karakterstructuurkaarten.
  • Het ontstaan van de 6 maskerstructuren en de bijbehorende ontwikkelingsfasen.
  • Oude en nieuwe benamingen
    • Het Schizoïde masker – de Afwezige structuur
    • Het Orale masker – de Onverzadigbare structuur
    • Het Symbiotische masker – de Vervloeiende structuur
    • Het Masochistische masker – de Opofferende structuur
    • Het Rigide masker – de -Afstandelijke structuur
    • Het Psychopathisch masker – de Wantrouwige structuur
  • Per maskerstructuur:
    • De algemene kenmerken (lichamelijk en gedragsmatig)
    • Gedrag in moeilijke situaties en het effect op de omgeving
    • De onderliggende pijn
    • De levenstaak
    • De kwaliteiten en de valkuilen
    • Lijfelijke representatie
    • Overdracht en tegenoverdracht

Het certificaat basiskennis maskerstructuren ontvang je als je hebt deelgenomen aan alle 3 de lesdagen.

Data bijscholing Maskerstructuren:

• Vrij 7 okt. vrij 14 okt. en vrij 21 okt. 2022
  • Do 12 jan. do do 26 jan. en do 9 febr. 2023
  • Vrij 2 jun. vrij 16 jun. en vrij 30 jun. 2023

HBO werk- en/of denkniveau

• De groepsgrootte is maximaal 9 cursisten zodat er veel persoonlijke aandacht is.
  • De investering bedraagt € 375,- dit is inclusief een reader, vers fruit en onbeperkt koffie/thee.
  • Het boek; Wordt wie je bent van Tijn Ponjee kun je zelf aanschaffen voor € 34,95 bij Bol.com
  • Wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op!
Met betrekking tot bijscholing is deze erkend door de NFG en je ontvangt 12 PE voor de gehele bijscholing. Het certificaat Basiskennis Maskerstructuren ontvang je als je hebt deelgenomen aan alledrie de lesdagen.