Mijn ervaring met therapie via een beeldscherm

person writing on notebook

Sinds de Coronacrisis zijn veel therapeuten overgeschakeld op therapie via beeldbellen en na enige twijfel ben ik hier ook mee gestart. Face to face heeft nog altijd mijn voorkeur maar beeldbellen werkt verrassend goed.
Om te kunnen beeldbellen maakte ik in eerste instantie gebruik van Whatsapp en FaceTime. Systemen die prima werken maar niet voldoen aan de AVG norm.

Vervolgens ben ik gaan beeldbellen via het EMDR-platform. Daar kan ik zowel gewone -als EMDR sessie’s mee doen en dat is superfijn. Als het beeldbellen via de computer plaatsvindt, hoeft de client alleen maar op een link te klikken die ik naar de client heb gemaild en op een mobiele telefoon worden ze vanzelf naar de juiste app gestuurd.

Ik heb nu een paar weken ervaring met beeldbellen en ik moet zeggen dat het me eigenlijk best wel goed bevalt en dat vinden de cliënten meestal ook. Wat vooral bevalt is dat het geen reistijd meer kost. Ze krijgen therapie terwijl ze thuis in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven zitten. Dus waar ze ook zijn, in principe kan de therapie altijd doorgaan. Ook wanneer ze zich niet helemaal fit voelen.

Door de positieve ervaringen heb ik besloten om ook na de Coronacrisis beeldbel-therapie aan te blijven bieden, zodat cliënten zelf kunnen kiezen of ze willen langskomen, of beeldbel-therapie willen krijgen.