Onze vrijwilligers op pad voor spullen

Een woord van dank voor en door onze vrijwilligers. Het is tijd om onze vrijwilligers eens in het zonnetje te zetten. Met man en macht is er door onze vrijwilligers gewerkt om spullen op te halen en weer weg te brengen. Ad, Remco en Bas zijn blij dat ze lekker bezig kunnen zijn.

“Het geeft ons veel voldoening om iets terug te kunnen doen voor de maatschappij”.

De afgelopen weken werden er meubels opgehaald bij RCN vakantieparken in Sneek en Ouddorp en bij Landal Greenparcs in Haamstede. We kregen bedden, nachtkastjes, lampen servies, bestek, salontafels, eethoeken en andere huisraad. Al deze spullen komen op goed terecht. Wij werken samen met verschillende projecten in Afrika. O.a met Afrikanen uit Benin en Ghana. Dit keer zijn er voor het eerst ook bedden gegaan naar de opvang in Oosterhout voor Oekraïense vluchtelingen. Het geeft een goed gevoel om iets te kunnen voor mensen in nood. Wonen en slapen zijn belangrijke levensbehoeften en wij zijn blij dat we daar een handje bij kunnen helpen. We kijken uit naar een samenwerking met andere vakantieparken in de hoop dat we zo meer mensen uit de Oekraïne en Afrika kunnen helpen. Daarnaast zijn er ook een hoop mensen uit Breda en omgeving die het niet breed hebben. Dat zijn vaak mensen die in allerlei problemen terecht zijn gekomen en het niet op eigen kracht kunnen redden. Ook zij kunnen bij ons terecht voor spullen én voor psychosociale ondersteuning.

Ik werk ook op vrijwillige basis. De opbrengsten van de therapie en bijscholingen zijn komen volledig ten goede voor de stichting. Hierdoor kunnen mensen met een laag inkomen (Bredapas) terecht voor psycho(sociale)therapie met een aangepast tarief. De cliënten die het wel kunnen betalen dragen op deze manier ook hun steentje bij en dat vinden ze fijn. Bovendien krijgen we met grote regelmaat spullen van particulieren. Soms enkele dingen en soms een complete woningontruiming. Alles wat in goede staat is en nog een tweede ronde mee kan wordt in goed overleg opgehaald.

De contactpersoon voor spullen en ontruimingen is Remco. Zijn tel. 06-28872062