Ook geld is energie

person putting coin in a piggy bank

Door Karin Fens van Gaal

Geld speelt vaak een belangrijke rol in ons leven. Hoe we met geld omgaan geeft weer hoe we in het leven staan. Thema’s zoals de balans tussen ‘geven’ en ‘ontvangen’ en de mate van eigenwaarde die we onszelf toekennen, spelen hierbij een grote rol. Geld is namelijk sowieso een beloning voor inzet, tijd en energie.

Door jouw inzet, tijd en energie op waarde te schatten kun je daar ook dat ‘waardevolle’ geld voor ontvangen. Door de inzet, tijd en energie van de ander op waarde te schatten kun je ook dat ‘waardevolle’ geld uitgeven. Gezond geld is geld dat circuleert. Je kunt pas rijkdom ontvangen als je iedereen rijkdom gunt. Iedereen! Geld ontvangen, geld ergens voor vragen gaat alleen slagen als je geld kunt uitgeven en als je de ander ook jouw geld gunt.

Ik heb een paar vragen om eens over na te denken:

  • Welk gevoel geeft geld jou?
  • Heb je gelijk weerstand als je aan geld denkt?
  • Heeft geld een negatieve lading( gekregen)?
  • Kun je geld zien als de beloning voor jouw inzet?
  • Kun je geld uitgeven als beloning voor de inzet van een ander?
  • Vind je alles (te) duur?
  • Durf je te geloven in overvloed?
  • Denk je in tekorten?

Geld is energie

Bas Buis en Sunny Nederlof schrijven in ‘Het Boek van Overvloed’ het volgende: “Liefde, kracht en geld zijn alle drie energieën waar we op dezelfde manier mee om kunnen gaan”. Met bewuste kennis van deze drie energieën kunnen wij de mate van overvloed in ons leven zelf bepalen. Ze leggen uit dat de manier waarop jij met geld omgaat, zegt veel over hoe jij met je liefde en kracht omgaat en andersom en ik kan me daar wel in vinden.

Ooit hoorde ik iemand zeggen: “geldzorgen los je niet met geld op”. Ik denk dat dit klopt. Het gaat namelijk niet over hoeveel je tekort hebt maar waardoor er een tekort is. De laag onder de geldproblemen is de laag waar de oplossing zit.

Mijn motto is dan ook: leef vanuit liefde, kracht en energie. (Ik zie Liefde als een toestand van innerlijke harmonie. Ik zie Kracht als leven vanuit jouw plek, met aanvaarding van alles wat is. Ik zie Energie in alles in en om ons heen. Energie die stroomt….) Voorbij goed of fout.

Geniet ervan, deel het, ontvang het, geef het, laat het stromen en focus op overvloed voor iedereen.