Tarot

person holding gemstones

Tarotkaarten kunnen geen toekomst voorspellen. Het zijn immers slechts stukjes karton met een plaatje erop 🙂. Tarotkaarten dienen als metaforen die je aan het denken zetten. Tarotkaarten kunnen helpen bij het scheppen van duidelijkheid in de situatie waarin je jezelf bevindt en maken het mogelijk om meer bewust een keuze te maken en daar zelf de verantwoordelijkheid voor te nemen.

Als je wil kan ik een tarotlegging voor je doen. Hierbij maak ik gebruik van een pentagram-legging (zoals ik die heb geleerd tijdens mijn cursus). Deze legging is kort & bondig, geeft in de regel precies genoeg informatie/inzicht en maakt de volgende thema’s zichtbaar:

  1. Waar je vandaan komt
  2. Waar je naar toe gaat
  3. Hetgeen nog niet gemakkelijk voor je is
  4. Hetgeen wat zinnig is
  5. Het grote doel

Bovengenoemde 5 punten hebben uiteraard betrekking op je vraag.

Wat krijg je van mij:

  • Een consult waarin we een tarotlegging rond een pentagram doen (ik maak er ook een foto van voor jou)
  • De betekenis en duiding van de kaarten m.b.t. de plaats rond het pentagram.
  • Daarnaast ontvang je van mij ook informatie over je levenskaart a.d.v. je geboortedatum. Deze kaart laat je grootste levensles zien.

Neem contact met me op als je een tarot-legging wil. Dan leg ik je uit hoe ik werk en kijk ik samen met jou naar een juiste vraagstelling. Uiteraard zijn andere, uitgebreidere leggingen ook mogelijk!!

Ik heb zelf ook verschillende tarotdecks waaronder het zgn standaard Rider Waite deck. Mijn voorkeur gaat uit naar het Universal Waite deck omdat deze kaarten mooie pasteltinten hebben.

De Tarot is een oud psychologisch, filosofisch systeem dat bestaat uit 78 kaarten met afbeeldingen die betrekking hebben op facetten van het dagelijkse (spirituele) leven. Tarot bestaat al sinds de middeleeuwen.

Waaruit bestaat een tarotdeck?

Een tarotdeck bestaat uit twee delen: de Grote Arcana (22 kaarten) en de Kleine Arcana (56 kaarten). Arcana is een Latijns woord. De letterlijke betekenis is ‘geheim’. De tarotkaarten verbergen dus grote en kleine geheimen: kennis over de spirituele wereld en over onze verborgen drijfveren.

  1. De 22 kaarten van de Grote Arcana stellen onze verschillende levensstadia op aarde voor, van de geboorte tot de dood en vertegenwoordigen de belangrijke veranderingen in ons leven.
  2. De kleine arcana staat voor het leven van alledag en symboliseert dagelijkse gebeurtenissen.