Transactionele Analyse

Transactionele Analyse (TA) is een vorm van moderne psychologie die tot doel heeft persoonlijke verandering en groei te bevorderen met behulp van een reeks conceptuele hulpmiddelen. Het werd in de jaren zestig ontwikkeld door Dr. Eric Berne. De TA kan mensen helpen hun volledige potentieel te bereiken op alle gebieden van het leven.

Het doel van de TA is om jou in therapie te helpen je autonomie te verwerven en te behouden door de volwassen toestand te versterken. Je zult dan over het algemeen beter in staat zijn om op zijn volwassen egotoestanden te vertrouwen om verschillende gedachten, gedragingen en emoties te identificeren en te onderzoeken zodat je beter in je vel zit.

De TA is volledig gericht op de manieren waarop men met elkaar omgaat, of dat nu op het werk, thuis of in je liefdesleven is. Het besteedt geen uren aan het kijken naar je verleden om antwoorden op jouw problemen te vinden, maar gelooft dat het de sociale interacties zijn die zowel het zelfgevoel als je emotionele toestand creëren.

De pijlers van de TA zijn: comfort, veiligheid en respect.

Wij verzorgen ook een bijscholing in de TA voor hulpverleners. Zie hier voor meer info.