BIJSCHOLING EMDR

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization en Reprocessing.  Het is een zeer krachtige en wetenschappelijk effectief bewezen behandelmethode en de eerste keus in de gehele GGZ bij de behandeling/verwerking van trauma.

Door middel van duidelijke uitleg, (praktijk)oefeningen en demonstraties ervaar je zelf de technieken en leer je hoe je EMDR kunt toe passen in therapie en coaching. Een inspirerende  bijscholing voor Therapeuten, Counselors, Coaches en Psychologen met kennis die meteen toepasbaar is!

Inhoud bijscholing EMDR:

• Hoe werkt EMDR in het brein en hoe leg je dat uit aan je cliënten?
• Wanneer gebruik je welk protocol: beslisboom EMDR
• Welke valkuilen en knelpunten kun je tegenkomen?
• Wanneer en hoe pas ik EMDR toe?

• EMDR basisprotocol bij trauma (en uitleg PTSS)
  •  ‘Linksom-model’ bij angst en stemmingsklachten
  • ‘Rechtsom-model’ bij disfunctionele kernopvattingen/kernovertuigingen
  • Uitgebreide ‘cognitive interweaves’ tijdens een EMDR behandeling
  • Stabilisatie met behulp van Resource Development and Installation (RDI), ook voorbeelden m.b.t. het versterken van interne hulpbronnen (nieuwe stijl)
  • Fobieprotocol EMDR
  • EMDR stress-release protocol
  • Woede -en wraakprotocol
  • Pijn protocol
  • EMDR bij jezelf
  • EMDR bij kinderen

logo nfg zonder tekstMet betrekking tot bijscholing is deze EMDR basistraining erkend door de NFG en je ontvangt 2 PE punten per dagdeel ofwel 12 PE voor de gehele bijscholing. Het certificaat basistraining EMDR ontvang je als je hebt deelgenomen aan alledrie de lesdagen.

Data 3-daagse:

Bijscholing EMDR: do 18 febr. do 4 mrt. do 18 mrt. 2021 gaat niet door ivm lockdown
Bijscholing EMDR: vrij 16 apr. vrij 30 apr. vrij 21 mei 2021
Bijscholing EMDR: do 27 mei, do 10 jun. do 24 jun. 2021
Bijscholing EMDR: do 9 sept. do 23 sept. do 7 okt. 2021
Bijscholing EMDR: vrij 5 nov. vrij 19 nov. vrij 3 dec. 2121

INSCHRIJVEN

• De groepsgrootte is maximaal 8 cursisten zodat er genoeg persoonlijke aandacht en ruimte is.
  • De investering bedraagt € 375,- dit is inclusief een uitgeprinte syllabus, vers fruit en onbeperkt koffie/thee.
  • De opleidingskosten voor deze workshop mag je onder bepaalde voorwaarden aftrekken van de inkomstenbelasting.  Neem voor informatie contact op met de belastingdienst.
  • Wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op!

INSCHRIJVEN