Geniet van het leven

woman surrounded by sunflowers

Niemand van ons is immuun voor veranderingen in ons eigen leven of in het leven van anderen. Verandering is een constant gegeven. We maken het onszelf gemakkelijk door dat feit te accepteren. Ons vermogen om de behoefte aan controle los te laten, is een moedig geschenk van vrijheid aan onszelf.

Niemand onder ons is immuun voor lijden of het kijken naar anderen die lijden. Iedereen kent wel iemand die een dierbare heeft verloren of zijn/haar onafhankelijkheid/vrijheid verloor door een slechte gezondheid.

Ik ben in 2020 mijn zoon verloren, dan is het hard werken om weer te kunnen genieten van het leven. Genieten is niet voor niets een werkwoord. Je zult het zelf moeten doen.

Hoe dan ook, we hebben allemaal lessen die we zullen krijgen, lessen die onze ziel wil leren, althans dat is wat ik geloof. We kunnen een les proberen te vermijden en vervolgens zal het leven jou de les op een andere manier overbrengen.

Wat kunnen we doen met deze kennis? 

We kunnen ons leven volledig en met onze ziel omarmen! We kunnen onszelf toestemming geven om echt van ons bestaan ​​te genieten, door prioriteiten te verleggen en bewustere keuzes te maken. Als het leven dan weer eens een andere kant opgaat dan verwacht, ben je er waarschijnlijk beter tegen bestand omdat je op weg naar deze verandering genoten hebt van het leven.

Verandering kan natuurlijk ook positief zijn. Wanneer we onze prioriteiten verleggen naar een toegewijde richting van genieten en waarderen, creëren we sowieso veel meer ruimte in onze tijd en in ons denken. 

Het leven is zo’n kort en kostbaar geschenk. Dus alsjeblieft, hou genoeg van jezelf om te genieten van je leven. Neem beslissingen die jouw geluk ondersteunen. Schrap ‘moeten’ uit je vocabulaire. Doe zoveel mogelijk datgeen waar je gelukkig van wordt. Geniet van de natuur, van de mensen om je heen, van muziek, van kunst, van lekker eten, enz. Ben tevreden met wat je hebt. Zorg voor jezelf, laat mensen voor jou zorgen en zorg voor anderen. Wees lief tegen jezelf, laat anderen lief zijn tegen jou en wees lief tegen anderen.

Geniet van je leven – want het gebeurt nu.